29. lokakuuta 2013

Homeless puppy


 Mulla ei ole oikeastaan missään vaiheessa tullut täällä sellainen oikein kunnon koti-ikävä ihan varmaan senkään takia, että asiat täällä on sujuneet lähes aina kuin rasvattu, sopeuduin tänne tosi nopeesti. En missään vaiheessa ajatellut että vaihtarin elämä on aina ruusuilla tanssimista, mutta nä ekat kuukaudet täällä oli mulle oikeestaan just tota.. En ikinä kuvitellut että alle kolmen kuukauden täälläolon jälkeen olisin jo käynyt New Yorkissa, TomorrowWorldissa, Floridassa, Water raftingissa, six flagsissa tai että mua olisi kutsuttu MTV:n synttärijuhliin ja etsimään sopivaa paria friendzone ohjelmaan. Ja kuka ois uskonut että tutustun niin älyttömän ihaniin ihmisiin, ettei tyttöjenilloista ja sleepovereista selviä ilman naurunkyyneleitä. Ei mulla oo yhtään ollut aihetta valittaa mun elämästä täällä, mutta tässä postauksessa kerron vähän mun viimeaikojen tapahtumista että te lukiatkin saatte vähän realistisemman kuvan siitä, millaista vaihtarin elämä voi joskus olla ;)

Edellisviikolla mut soitettiin kesken koulupäivän alas rehtorin kansliaan jossa istuin yhdessä mun kaverin kanssa, joka virnuili mulle siitä että tonne pyydetään vain oppilaita jotka on pahoissa vaikeuksissa. Meidän kanslisti vain naurahti ja sanoi "No se on ihan varmasti vaikeuksissa jos se sut tuntee". Siellä mä sitten istuin 4 tuntia, ennenkuin mut vietiin toiseen huoneeseen, jossa tapasin mun aluevalvojan, joka siis pitää huolen, että kaikki menee hyvin mun vaihdon aikana. Mun oma äiti suomen puolelta jo vähän pisti aamulla varoittavaa viestiä, että aluevalvoja saattaa tulla mua päivän aikana jututtamaan. Itse kuitenkin odotin tota juttutuokiota vasta kotona koulun jälkeen.

Mun aluevalvoja oli tullut kirjauttamaan mut ulos koulusta ja ilmoitti, että joudun vaihtamaan myös isäntäperhettä. Toi yllätys ei ollut mitenkään positiivinen. Yfun mielestä mun perhe ei ollut sopiva ja host-äiti matkusteli ihan liikaa.. Mä en itse ois kuitenkaan voinut edes kuvitella parempaa perhettä. Ja koulua jouduin vaihtamaan, koska yfun mielestä se oli liian ghetto, liian epäjärjestyksessä, täynnä mustia ja muutenkin kamala paikka kaikin puolin. Mulle toi koulu kuitenkin hipoi täydellisyyttä ihan vain ihmisten takia, eikä mua missään vaiheessa haitannut että olin ainoa vaalea tyttö koko koulussa, päinvastoin, oikeastaan mua alkoi vaan ahdistaa koko koulunvaihto ihan vain sen takia, että uusi koulu olisi luultavasti valkoisten koulu.

Tona perjantaina sain jutella niin koulun henkilökunnan, yfun ihmisten, kuin poliisienkin kanssa. Mut vietiin suoraan koulusta Jacksoniin, mun aluevalvojan kotiin, jossa mun oli tarkoitus viettää koko viikonloppu. Pieneksi ongelmaksi muodostui ne 7 kissaa, jotka ton katon alla asusteli, mä kun oon aika pahastikkin kissoille allerginen. :D Mulla ei ollut mukana myöskään minkäänlaista lääkitystä tai vaihtovaatteita, koska mut oltiin revitty suoraan koulusta. Multa otettiin kännykkä pois samantien etten vain voisi ottaa yhteyttä mun host-perheeseen ja aluevalvoja teki hyvin selväksi etten saa mennnä edes hakemaan mun tavaroita vanhasta talosta. Jotenkin sain hänet lopulta luopumaan tosta päätöksestä ja sain itse hakea kamani seriffin kanssa.. Mun oloa viikonlopun aikana vaikeutti myös pikkukaupungin surkeat yhteydet, ja se että mun kännykän laturi oli myös host-perheen luona. Toi olematon kännykkäyhteys osui aika huonoon paikkaan, koska toi viikonloppu oli tietenkin sitä pahinta aikaa kun kaikki kyseli että missä oon ja mitä tapahtuu.
Vaikka mulla oli aika huono aloitus viikonlopulle, niin silti tapasin taas uusia ihania ihmisiä ja perjantaina käytiin myös futispelissä; mä siellä kannustin Jacksonin joukkuetta Jonesboron uniformussa. Haha. Mulle myös naurettiin, kun eka asia mitä mun suusta tuli ulos stadiumille päästyämme oli "Omg white people!" Lauantai meni ihan vain chillailun merkeissä, käytiin syömässä ja vietettiin Peterin synttäreitä. Sunnutai kului aikalailla saman kaavan mukaan, käytiin yhdessä vanhassa kylässä ottamassa Shayanen Senior kuvat ja mä kävin heittelemässä futista poikien kanssa. Tiistaina jouduin taas vaihtamaan perhettä, mulle sanottiin, että tä perhe on vain väliaikainen, mutta ton perheen äiti kuitenkin kovasti halus pitää mut.
Mä en kauhean kovalla innolla ollut tohon perheeseen jäämässä, jotenkin tuntui, etten sopinut yhtään niitten juttuihin ja kaikki tuntui muutenkin niin väärältä; koulu johon olisin mennyt oli valtava, mun vanhassa koulussa oli noin 1400 oppilasta ja toi koulu oli ainakin 3 kertaa suurempi! Talossa ei ollut toimivaa suihkua tai valoja ja Host-äiti aika selvästi ilmoitti, ettei tyttää eurooppalaisesta kuttuurista sitten yhtään. Tossa taloudessa vaihtareiden velvollisuuksiin kuului kaikkien ruokatarvikkeiden ja bensojen maksaminen. Huomasi kyllä että mun kiinalaisen host-siskot kovin yritti säästää ruokien ostamisessa, koska jääkaappi ammotti tyhjyyttään.
Olin koko viimeviikon ihan vain kotona ja ehdin katsoa loppuun niin PLL:n, TVD:n, kuin GG:nkin kaikki tuotantokaudet. Tossa se lopputulos kun makaa sängyssä päivät pitkät. Viimeviikon lauantaina pääsin shoppailemaan mun väliaikaisen host siskon kanssa ja vaikka me ollaankin tosi erilaisia, niin silti meillä oli ihan superkivaa ja rahan kulua ei taaskaan voinut estää, varsinkaan kun mä purin kaiken viimeaikojen stressailun ostoskasseihin. Illalla houkuttelin mun opiskelua ja kirjoja rakastavan host siskon salille ja kovan salitreenin päätteeksi opetin häntä meikkailemaan hahah. Hän taas opetti mua syömään jättikokoisia keksejä. Tänään sain vihdoin tiedon uudesta Host-perheestä ja muutto on kuulemma parin päivän sisään ja sitten pääsen taas kouluun ja ihmisten ilmoille. Täytyy kyllä sanoa etten olisi ikinä uskonut kaipaavani näin paljon takaisin kouluun :) Ehkä saan jopa mun laukun ja laturin takaisin, mä kun oon tässä joutunut jo viikon säästelemään kännykän akkua rikkinäisen laturin takia, ois kiva taas saada kännykkä käyttöön.

3 kommenttia:

 1. Hassua ajatella et noinkin päin käy et tuntee olonsa tummien koulussa kotoisammaks :D mut toivottavasti pääset kivaan perheeseen ja kouluun! (: Ja mikä toi frenzone, ni siis onks se just se ku pyörii MTVllä, tai siis ihan niihin jaksoihin..? siit ois kiva kuulla lisää! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Oi,kuinka positiivisesti olet osannut suhtautua noin suureen muutokseen vaihtarielämässä. Toivottavasti saat uuden ihanan perheen jossa voit asua.

  VastaaPoista
 3. Oi kauhee kun kuulosti karulta toi mitö kerroit, mutta osasit hirveen hyvin ottaa ton asian, itse en tiedä miten olisin selviytynyt! Ja aivan ihana ulkoasu sun blogissa + oot ihan super kaunis !! :)

  http://suvisailamaria.blogspot.fi/
  käy kattelees jos ehit:)

  VastaaPoista